Kanvas Tablo Nedir

Tarafından Gönderildi dekolatablogger 05/06/2019 0 Yorumlar

Kanvas Tablo Nedir

 

Kanvas- (canvas) ingilizce tuval anlamına gelmektedir. Dijital baskı teknolojisinin gelişmesi ile birlikte, ressamların kullanmış oldukları tuvallerin zemini dijital teknoloji ile işlenebilir hale gelmiştir. Bu tuvalllere baskı yapılmaya başlanmış İngilizce olarak canvas print “tuval baskısı-çıktısı” olarak ifade edilen yeni bir sektör ortaya çıkmıştır. “Kanvas Tablo”  evrilmiş bir ifade olarak Türkiye dekorasyon sektörüne yerleşmiştir. Digital baskı tuvalden elde edilen çerçevesiz tablolar için kanvas tablo ifadesi kullanılmaktadır. Çerçeveli olması durumunda, çerçeveli kanvas tablo olarak ifade edilmektedir.

 

Kanvas Tablo Tuvali Nedir

Kanvas tablo tuvali, çok çeşitli seçeneklerden oluşan geniş bir yelpazedir. Altın renkli,  Gümüş renkli kanvas tuvali bulunduğu gibi, genel kullanılan tuvallerin çoğunluğu beyaz renkli tuvallerdir. Parlak, yarı mat ve mat olmak üzere beyaz tuvaller çeşitlilik göstermektedir. Birisi diğerinden aha iyi demek doğru olmayacaktır. Baskısı yapılacak görselin içeriği, kullanılacağı mekan, kullanıcının göz zevki ile alakalı olarak değişkenlik gösterebilir. dekolata.com olarak bizim sektördeki gözlemimiz kullanıcıların daha çok parlak renkli tuvalleri beğeniyor olduklarıdır. Tuvalleri sadece mat ve parlak oluşları belirlememektedir. Dokunma biçimleri farklı baskı teknolojilerine göre farklı tuvaller kullanılmaktadır. Bu anlamda kaliteye önem veren kullanıcıların tuvallerinin pamuk olup olmadığını satın almadan önce satıcı firma ile görüşerek firma tarafından ürün özelliklerini teyit ettirmeniz kaliteli bir tablo edinmeniz açısından faydalı olacaktır.

 

Kanvas Tablo Askı Modelleri Nelerdir

Kanvas tablo askı modelleri tablo boyutu, müşteri ve firma tercihi üzerinden çeşitlilik göstermektedir. Ahşap üzerine doğrudan çivi şeklinde çakılan askılar en çok tercih edilen askı türleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Ayrıca çelik tel askılar kanvas tablo askılarından bir diğeridir. Çelik tel askılar tablonun arkasına hafif bir esneme payı bırakılarak uygulanmaktadır. Ağır ve büyük tablolar için en uygun askı çeşiti olarak çift taraflı vidalı asklıardır. Camlı ağır çerçeveler için vidalı iki taraflı askılar tercih edilmektedir. Kanvas Tabloların arka kısmı açık ve derinliğe sahip oldundan küçük boy tablolar hiç askı olmadan bir çivi yardımıyla duvara rahatlıkla asılabilmektedir.

 

 

Parçalı Kanvas Tablo Nedir ? Parçalı Mdf Tablo Nedir ?

Parçalı kanvas tablolar, görsel bütünlüğün dikey, yatay, asimetrik biçimde bölünmesi suretiyle oluşturulan dekoratif tablo çeşitidir. Parçalı kanvas tablolar Türkiye’de çokça tercih edilmektedir. Parçalı kanvas tablolar ve parçalı mdf tablolar arasında farklar vardır. Parçalı kanvas tablolar, maliyet açısından daha maliyetli, işçilik açısından ise zaman isteyen ürünlerdir. Mdf parçalı tablolar uv baskı makinesi ile doğrudan kesilmiş mdf üzerine baskı yapılarak hazırlanmaktadır. Genellikle seri üretim ürünleridir. Fiyat olarak kanvas tabloya göre daha uygun ürünlerdir.

Etiketler: kanvas tablo

Yorum Yap